dinsdag 27 oktober 2009
Goedkoop internet
Door de lage prijs hebben veel mensenin Nederland breedband internet. De abonnementen starten van rond een tientje tot honderden euro’s. Maar wat is nu goedkoop? Het heeft ermee te maken wat je met je verbinding wilt gaan doen en ervan verwacht.
Stel je even voor dat je een keuze moet maken uit 2 auto's. Je kunt een vrachtauto kopen voor 3 ton. Voor 300.000 krijg je ook een Porsche… De vraag in deze is natuurlijk wat moet je ermee doen en wat wil je ermee doen? Als je per week 10 pallets verfblikken moet vervoeren lijkt me de Porsche niet zo’n goede zet. Met het kiezen van je internetabonnement is dit precies hetzelfde. Je zult datgene moeten nemen dat bij jouw behoeftes past. Het is niet verstandig om eenvoudigweg de keuze maken gebaseerd op het goedkoopste .
Welke reden denk je dat er is dat ik aan die artikel ben beginnen te schrijven? Diverse internetproviders gooien echt met de pet erna. Zo misleidend zijn hun marketinguitingen. Waarom zou ik me hier iets van aftrekken? Nou. Ik ben nogal de persoon waar veel mensen vragen wat ze het beste kunnen nemen. In veel gevallen probeert men zo goed als mogelijk mijn advies op te volgen maar word men uit balans gebracht door de misleidende informatie die de providers in hun marketing gebruiken.
Ik heb een goed voorbeeld van een marketing goede campagne maar qua feiten een technische horror. Tele2 is hier erg goed in. Zo hebben zij een directe verwijzing naar goedkoop in hun campagne. Het meesterlijk bedacht Cheap met een grap richting Sheep wat schaap betekend in het Engels. Trouwens cheap is Engels voor goedkoop. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen die ik heb met klanten van Versatel (nu over op Tele2) en Tele2. Ze schreeuwen van de daken dat zij zo goedkoop zijn met 20 Mb/s. Dit is trouwens iets wat alle ADSL providers doen. Zou een beetje hypocriet zijn als we alleen Tele2 als zondebok namen.
Wat me wel irriteert dat ze er niet bij vertellen dat als je TV kijkt je download inzakt als een pudding. Niemand die ik ken heeft echt 20 Mb/s wat zo’n 2.500 KB/s downloaden mogelijk moet maken. De snelste downloadsnelheid die ik heb gezien was 1.200 KB/s. Ik moet zeggen dat de meeste gebruikers snelheden hadden van 700 tot 1.000 KB/s. Klein rekensommetje zegt ons dat ze maar de helft krijgen van wat men beloofd. Waag het niet om tijdens het downloaden televisie te gaan kijken. Dan staat het huilen je dichterbij dan het lachen. Dan zie je de download opeens nog maar 200-250 KB/s halen. Ongelofelijk dat iedereen dit zomaar pikt. Hoe durft men dit als goedkoop te betitelen? Een betere term zou volgens mij duurkoop zijn. De meeste gebruikers zijn hier totaal niet in thuis en zij zullen nog niet eens weten dat het te langzaam gaat omdat ze niet anders gewend zijn. Eigenlijk is dit schandalig. Niet goedkoop Internet.
Als je bijvoorbeeld kabelinternet neemt als bijvoorbeeld UPC of Ziggo krijg je meer wat je beloofd word. Ik heb bij een aantal internetgebruikers gemeten wat hij snelheid was met kabelinternet en zij haalden toch echt rond de 2200-2300 KB/s als ze een 20 Mb/s abonnement hadden. Het maakte bij hen, natuurlijk niet, niet uit of je TV kijken of niet. Je ziet dat zij wel meer richting die beloofde 20 Mb/s zitten.
Even terug naar de essentie van dit artikel. Wat mag je goedkoop noemen? Als je betaald voor 20 en je krijgt naar 6 of zelfs maar 4 noem ik dat niet goedkoop internet. Dan vind ik het zelfs duur!
Los van het feit of je wel zo’n snelle verbinding nodig hebt. Kies een abonnement die bij je wensen past.
Zo zijn er gebruikers waar ik een snel internetabonnement heb afgeraden. Tijdje geleden heb ik iemand die bij Ziggo 50Mb/s had gekozen nog zijn keuze laten herzien. Opzich erg leuk. Hij kon bestanden met maar liefst 5000+ KB/s downloaden. Ongelofelijk dat je voor zo weinig geld zo'n belachelijk snelle, over een paar jaar lachen we erom, internetverbinding kunt krijgen. Alleen heb ik aangeraden de internet terug te laten schroeven naar 20 Mb/s omdat hij toch maar sporadisch download en dat ‘extra’ geld steekt in extra TV zenders met eventueel het HD pakket. Zo heeft de gebruiker meer aan deze combinatie voor hetzelfde geld. Zo kan hij meer waarde krijgen uit hetzelfde bedrag. Hij heeft nu goedkoop internet. Hij kan goed internetten maar ook meer zenders bekijken.
De vraag gaat binnenkort komen of VDSL de verloren snelheid kan inhalen op bijvoorbeeld fiber of kabel. Vooral ook met de kosten en de daadwerkelijke snelheden.
Inbellen
Je heb een goedkope manier om te internetten en dat is middels inbellen via een modem.
Omdat het zo erg traag gaat vind ik niet dat je zo'n manier van internetgebruik kunt zien als volwaardig internet. Als je zo'n trage verbinding hebt kun je niet genieten van YouTube zonder dat het downloaden met stotteren gaat of snel even e-mail checken. Ik vind dat je zoiets toch minimaal zonder problemen moet kunnen doen.
Veel klanten gebruiken dit niet maar hun kinderen willen wel de mogelijkheid hebben om te kunnen chatten. Internet via inbellen met je modem is handig om even met je notebook of PC toch kunnen internetten als er geen ander alternatief mogelijk is. Internetproviders die dialup internet aanbieden, zo noemt men soms internet via inbellen, zijn er nog genoeg te vinden. Echter vind ik het zo traag werken dat ik het niet als vervanger zie. Zelf heb ik op mijn mobieltje een flatfee internet verbinding. Hierdoor kan ik in bepaalde situatie's toch internet via mijn notebook gebruiken. Dit werkt vele malen sneller dan een traditioneel modem inbel internet. Via mijn mobiel internet haal ik wel 200 KB/s.
Wel moet je opletten als je via je mobiele telefoon gaat internetten. Zorg dat je een flatfee abonnement hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Flatfee wilt zeggen dat je een vast bedrag betaald voor 'onbeperkt' internet zodat je geen onverwachte kosten hebt op het einde van de maand. Als je dit niet hebt moet je per minuut of per KB betalen en dit kan een zeer kostbare zaak worden. Misschien verstandig om dit even in je voorwaarden na te kijken. Mocht je in het buitenland zijn moet je natuurlijk opletten want de tarieven om te internetten via het buitenland zijn erg hoog. Ik weet zeker dat je snel arm word mocht je dat nog niet zijn. Als je toch in het buitenland internet moet gebruiken kun je het beste een lokale aanbieder pakken en hier een kaartje van kopen.
donderdag 24 september 2009
Geldigheid Prepaid Kaarten
Bijna alle aanbieders bieden een geldigheid voor het beltegoed van 6 maanden. Stel dat je 6 maanden niet belt, vervalt automatisch je nummer en je tegoed. In sommige gevallen kan het dus toch voordeliger zijn om een abonnement af te sluiten. Dit zul je even moeten uitrekening aan de hand van jouw eigen situatie. Vaak genoeg gaan mensen uit gewoonte elke maand een beltegoedkaart kopen van 20 euro. Ik hoef je niet te zeggen dat je voor 20 euro een leuk abonnement kunt afsluiten waarbij je een moderne leuke mobiele telefoon krijgt. Er zijn mobiele aanbieders die bij dergelijke bedragen flatfee internet aanbieden.
In de doos zit meestal een voucher waarmee je door de kaart in te vullen en op te sturen of via een website je gegevens in te vullen gratis belminuten krijgen. Natuurlijk is dit omdat NAW-gegevens nou eenmaal geld waard zijn voor bedrijven.
Sommige mensen nemen geen prepaid omdat er een negatief sfeertje om heen is. De beller hoeft geen identiteit door te geven en kan dus bellen zonder dat de provider weet wie hij/zij is.
Vaak voor mensen die zelden bellen een prepaid oplossing een beter alternatief zijn dan helemaal geen telefoon. Een goedkoop abonnement kan interessanter zijn als je een beetje belt en SMSt.
Maak voor jezelf de juiste keuze.
Ben je geinteresseerd in gsm prepaid, lees er meer over op de link in dit artikel.Internetten Met Prepaid
Steeds vaker vragen mensen mij ook of je goedkoop kunt internetten in het buitenland. Mobiel internetten is nog altijd duurder dan via een analoog modem. Met een prepaid kaart is het soms wel de moeite waard om het tijdelijk en kortstondig te doen. Wederom hetzelfde advies, haal een prepaid kaart in het land waar je dan bevind.
Naast een prepaid kaart met telefoon bestaan er ook aanbieders die enkel en alleen de SIM kaart aanbieden. Deze aanbieders hebben vaak, niet altijd, als voordeel dat je bij de start SIM-kaart meer belminuten krijgt.
Je mobiele telefoon moet wel geen simlock hebben anders kun je geen SIM kaart van een andere aanbieder gebruiken. Vaak lukt het bijvoorbeeld wel om een Duits Vodafone kaartje in een telefoon te stoppen die een Nederlandse Vodafone lock heeft. Maar er zijn ook aanbieders die zelfs dat niet toelaten. Controleer dit voordat je op reis gaat en dus voor een verrassing komt te staan die je dan niet 1-2-3 opgelost hebt. Dan worden de kosten opeens wel erg duur.
Meer weten over klik hier, lees er meer over op de link in dit artikel.Prepaid Bellen En Buitenland
Als je in het buitenland bent kun je misschien ook maar een prepaid kopen. Je kunt om verschillende redenen in het buitenland verblijven. Dit kan een conventie in de USA zijn, een vakantie in Spanje of een cursus in Engeland. Je kunt namelijk een voordeel halen als je een lokale prepaid kaart koopt. Als mensen jouw bellen hoef jij niets te betalen. Roamingskosten zijn namelijk erg duur. Als jij jouw abonnement of prepaid telefoon meehebt van Nederland zul je de verbruikskosten moeten betalen van Nederland naar het land waar jij dan bent. Een telefoon met een lokale prepaid kaart ben je deze zogenaamde roamingskosten niet kwijt.
Diegene die je wilt bellen zal wel de internationale belkosten moeten betalen maar deze zijn tegenwoordig redelijk goedkoop te noemen. Niet onbelangrijk is dat jij geen ongelofelijke torenhoge rekening krijgt gepresenteert als je terug bent in Nederland.
Ben je geinteresseerd in gsm prepaid, lees er meer over op de link in dit artikel.woensdag 23 september 2009
Waarom een prepaid telefoon nemen
Veel mensen vragen zich af waarom in deze tijd van de abonnementen nog prepaid telefoons bestaan? Jazeker is dat van deze tijd. Er zijn vandaag de dag nog situaties te bedenken waar een prepaid telefoon een goed alternatief is.
Natuurlijk krijg je met een prepaid telefoon niet zo�n mooie mobiele telefoon kado van de provider in vergelijking met een abonnement. Logisch omdat de mobiele telecom operator niet weet wat jij per maand gaat verbruiken terwijl hij bij een abonnement een bepaald bedrag per maand zeker binnenkrijgt. Dat is meteen het voordeel van een abonnement maar ook meteen een nadeel. Tijdens de duur van je contract ben je namelijk het maandelijks bedrag verschuldigd. In Nederland zijn de bekendste aanbieders KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile.
Allemaal bieden ze wel prepaid kaartjes aan. De beschikbaarheid is zo goed geregeld dat je in elke supermarkt en tankstation je een opwaardeerkaartje kunt kopen en dus nooit te zonder hoeft te zitten.
Weliswaar zijn de tarieven om te bellen duurder in vergelijking met abonnementen. Gelukkig is er niet meer zo�n groot verschil als vroeger. Toen werden de prepaid bellers echt gestraft. Dat valt nu gelukkig wel mee.
Meer weten over klik hier, lees er meer over op de link in dit artikel.dinsdag 15 september 2009
Kleurenkopien
Kopieren in kleur werd niet met gejuich ontvangen door de staat. Zij waren vooral bang voor fraude met geld of identiteitspapieren. De fabrikanten zagen zich al snel genoodzaakt om hier maatregelingen voor in te bouwen om fraude te kunnen tegengaan. Microprints zijn een goed bewaard geheim gebleken. Het is pas sinds een aantal jaar bekend dat men dit toepast. Deze zijn alleen met een vergrootglas of zelfs microscoop te zien waarin dan bijvoorbeeld staat �Copied with X1234566� waar men het merk en serienummer meedrukt. Veel fabrikanten hebben het bestaan van microprint ontkend. De microprint word vaak in geel afgedrukt omdat dit voor ons moeilijk te zien is. Er zijn ook fabrikanten die miniscule punten afdrukken waarmee alleen de fabrikant kan aangeven welk serienummer deze afdruk heeft gemaakt. Microdots is de juiste benaming voor dit. Microdots zijn vergelijkbaar met barcodes. Let dus op als je kleurenkopien gaat verspreiden..
Verplichte kopieerheffing voor ondernemers
De georganiseerde ondernemers en de stichting Reprorecht doen elk jaar een overeenstemming treffen over reprorechtregeling. De ondernemers zullen dit jaar samen 15 miljoen per jaar gaan betalen aan kopieerheffingen terwijl dit vorig jaar nog 80 miljoen euro was. Hiervoor tekenden VNO-NCW, MKB Nederland en de Stichting Reprorecht een akkoord in Den Haag.
Wel is eruit gekomen dat de ondernemers zonder kopieermachine ook niets hoeven te betalen, klinkt logisch maar zo was het niet. Bedrijven met minder dan twintig werknemers betalen jaarlijks 15 euro 62 aan kopieerkosten. De grotere bedrijven met een waarschijnlijk hoger kopieergedrag, zoals banken, accountants en advocaten, zullen afhankelijk van het aantal werknemers een minimum van 150 tot maximaal 4350 euro per jaar moeten betalen. De grote bedrijven met waarschijnlijk een laag kopieergedrag, zoals bijvoorbeeld metaalbedrijven en fabrieken, zullen een minimum van 100 euro of 2900 euro maximaal per jaar kwijt zijn.
Sinds 1 februari 2003 moeten alle bedrijven in Nederland een vergoeding betalen voor kopie�n waarop auteursrechten rusten. Vooral hoe men tot de berekening kwam zorgde voor ophef. Stichting Reprorecht was nogal grof te werk gegaan, vonden de ondernemers. Hierdoor werden bedrijven geconfronteerd met aanslagen waarvan zij de hoogte niet konden controleren.
Meer weten over kopieermachines, lees er meer over op de link in dit artikel.Werking
Geschiedenis van de kopieermachine
James Watt is diegene die men de uitvinding toeschrijft van de kopieermachine. Het is hem als eerste gelukt om een patent te krijgen in 1781. Uit het patent bleek al snel dat het principe van het kopieren simpel en makkelijk uitvoerbaar is. In de beginperiode beschreef met het originele document met een gelatine-achtige inkt. Daarna deed men dit voorbewerkt document leggen tegen vochtig kopieerpapier. Men deed dan de volgende stap. Deze 2 tesamen door 2 rollen persen. De inkt van het origineel werd dan door het kopieerpapier geperst zodat het aan de andere kant zichtbaar werd. Je kunt je voorstellen dat in de beginperiode van het kopieren de doordrukken nogal bleek uitzagen. Maar verbeteringen in de gebruikte inkt zorgde al snel voor betere resultaten. Ook kon men door het inzetten van inkt meerdere afdrukken van het unieke origineel maken. Door deze wijziging kon men opeens de mogelijkheden van het dupliceren beter uitvoeren. Dus in plaats van 1 op 1 kopieren konden nu ook 1 op x-aantal kopien gemaakt worden.
Nadeel was dat alleen 'verse' documenten gekopieerd konden worden. Rond 1840 kwam men op het idee om kopien te maken door het gebruik van lichtgevoelig papier. Deze technieken stonden als basis voor de ontwikkeling van nieuwe technieken. Blueprinting is hier uit voortgekomen maar ook de Photostat-machine van Kodak.
Zo komt het dus wel eens voor in teksten dat men kopieermachine's van de eerste generatie ook wel natkopieerders noemt. Doordat het papier met een vloeistof werd behandel kwam het nat uit de machine. Het moest dan eerst drogen. Deze kopie�n kon je niet goed bewaren en dus niet echt inzetbaar voor archief. De tekst vervaagde, de vellen papier gingen makkelijk aan elkaar kleven. Het ergste was nog dat de kopie onder invloed van dag- of zonlicht langzaam paars werd.
Door de inzet van Chester Carlson, die een Amerikaanse advocaat was, had hij in 1937 een werkende droog kopieerapparaat gemaakt. Zijn idee werd door meer dan 20 bedrijven afgewezen. Zijn uiteindelijke partner vond hij pas in 1944. Haloid was wel de persoon die in de techniek geloofde en wilde dolgraag met hem deze techniek ontwikkelen tot een product.
Carlson vond de technische wetenschappelijke benaming maar niets. Hij droeg een universiteit op een term te bedenken die taalkundig gemakkelijk te voeren is. Uiteindelijk kwam de universiteit het een woord afgeleid van het Grieks �Droog schrijven� wat resulteerde in xerografie.. In 1948 werd de naam Xerox als handelsnaam geregistreerd, door Haloid trouwens. Sommige Amerikanen noemen kopieren ook wel Xeroxing. De eerste commerci�le kopieermachines kwamen pas in 1949 op de markt. Deze kopieermachines waren volgens het droge principe op basis van statische elektriciteit.
Ben je geinteresseerd in kopieermachine, lees er meer over op de link in dit artikel.Dagelijks gebruikt u op kantoor een kopieermachine
De machine waarmee je documenten kan dupliceren heeft veel verschillende benamingen gekregen. De meest bekende zijn wel copier, fotokopieerapparaat, kopieermachine, kopieerapparaat, kopieertoestel en nog enkele minder vaak gebruikte termen. Dit noemt men fotokopi�ren of fotokopi�n maken. Door de komst van de scanner en de laserprinter hebben veel fabrikanten deze technologien samen laten komen in de moderne variant van de kopieermachine.
Met een kopieermachine zal een optische scanner het origineel op een daarvoor bestemde elektrisch geladen rol projecteren. Dan zal er toner overheen gaan dat bestaat uit kleine poederstof die een beeld vormt op de geladen rol. In moderne kopieermachines zal gebruikt worden gemaakt van een extra stap omdat de scanner eerst het beeld in zijn geheugen zal inlezen en daarna pas de daadwerkelijke afdruk zal gaan plaatsvinden. De puristen bleken geen gelijk te krijgen er werd al snel duidelijk dat er nieuwe mogelijkheden zaten in de voordelen van deze manier. Opeens was er de mogelijkheid ontstaan om in te grijpen in het proces tijdens het scannen van de afbeelding en het echte afdrukken waardoor men instaat was verbeteringen aan het eindresultaat te kunnen verrichten in de vorm van belichtingscorrectie's zoals contrast of andere wenselijke wijzigingen. Opeens was het mogelijk om het eindresultaat te vergroten, te verkleinen, contrast te regelen en nog vele aanpassingen die voorheen niet mogelijk waren.
Als je een apparaat maakt waar een scanner en een laserprinter inzit kun je dezelfde dingen doen als een kopieermachine.
Zo kun je ook een faxmachine zien als een kopieermachine die het document niet afdrukt. Het resultaat zal niet afgedrukt worden op papier zoals bij een copier. Een faxapparaat zal het resultaat in een bestand zetten, vaak in TIFF. De fax kan met z'n modem dit versturen naar een andere fax die dit ontvangt.
Ben je geinteresseerd in adinets, lees er meer over op de link in dit artikel.maandag 14 september 2009
Kabelinternet
Goedkoop internet via de kabel heeft zo zijn voordelen. Als je echt alleen internet neemt via een kabelboer zul je relatief veel geld kwijt zijn. De kracht bij kabelboeren zit in de pakketten die men aanbied. Deze combinatie mogelijkheden zijn echt hun geld waard. Met deze combinatie kun je bellen, tv kijken en snel internet gebruiken. TV kijken in zowel analoog en digitaal. Vaak hebben deze ook nog HD kanalen. Dit bied men dan aan voor een pakketprijs die erg interessant is. Je hebt dan ook nog eens het voordeel van kabelinternet t.o.v. DSL dat het niet traag wordt tijdens het TV kijken. Ik zie bij internet via de kabel dat men bijna altijd de snelheid haalt die men heeft beloofd. Kabelinternet bied nagenoeg altijd de echt beloofde snelheid. Bij DSL zag ik dit eigenlijk niet.
Kabel heeft soms een slechte naam qua stabiel internet maar dit is ongegrond. Meestal klagen de mensen hierover als ze zelf een goedkope en slechte router ertussen hangen. Schuld moet je dus zoeken bij deze gebruikers en niet bij de kabelexploitant.
Kabel is ook niet afhankelijk van de afstand tussen jou en de centrale. Vandaar dat de gebruikers de beloofde snelheid kunnen halen. Bij DSL-verbindingen zie ik echter maximaal 70% halen van de beloofde snelheid. Zelfs dat varieert nog elke dag. Bij kabel zie ik dat men 90-95% haalt en dit dag in dag uit.
Meer weten over klik hier, lees er meer over op de link in dit artikel.Inbellen voor internet
Je heb een goedkope manier om te internetten en dat is middels inbellen via een modem.
Alleen gaat dit soort internet zo langzaam dat je deze manier van internetten niet meer van deze tijd kunt beschouwen. Met dergelijke langzame verbindingen kun je echt niet fatsoenlijk je e-mail ophalen of een YouTube-filmpje bekijken. Dat neem ik toch als minimum eis.
Veel mensen die ik ken zeggen dat ze dit niet nodig hebben. Wat ze even vergeten is dat hun kinderen deze behoefte wel hebben. Internet via inbellen met je modem is handig om even met je notebook of PC toch kunnen internetten als er geen ander alternatief mogelijk is. Internetproviders die dialup internet aanbieden, zo noemt men soms internet via inbellen, zijn er nog genoeg te vinden. Je kunt inbellen via internet alleen zien als een tijdelijke oplossing en niet als een volwaardige vervanger. Op mijn mobiele telefoon heb ik een internetverbinding volgens het flatfee abonnement. Zo kan ik in een noodsituatie toch internet benaderen via mijn laptop.
Wel moet je opletten als je via je mobiele telefoon gaat internetten. Zorg dat je een flatfee abonnement hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Flatfee wilt zeggen dat je een vast bedrag betaald voor 'onbeperkt' internet zodat je geen onverwachte kosten hebt op het einde van de maand. Mocht je geen flatfee abonnement hebben zul je moeten afrekenen per minuut of KB verbruikt. Dit kan oplopen tot enorme kosten. Je voorwaarden van te voren controleren is misschien niet onverstandig. Internetten via je mobiele aansluiting in het buitenland is een kostbare aangelegenheid, ik raad je dit dan ook af. Mocht je hier geen rekening mee houden zul je snel arm worden. Mocht je toch in het buitenland internet moeten gebruiken kun je het beste een aanbieder van dat land nemen.
Ben je geinteresseerd in goedkoper internetten, lees er meer over op de link in dit artikel.Snel Goedkoop Internet?
Er is wel 1 punt wat mij wel verbaast en irritatie opwekt. Zodra je televisie kijkt gaat de downloadsnelheid flink omlaag. Niemand die ik ken heeft echt 20 Mb/s wat zo�n 2.500 KB/s downloaden mogelijk moet maken. Ik zie alleen 1.200 KB/s als maximum de meesten die ik ken hebben rond de 700 - 1.000 KB/s. Klein rekensommetje zegt ons dat ze maar de helft krijgen van wat men beloofd. Als de TV aangaat is het echt lachen� Dan zie je de download opeens nog maar 200-250 KB/s halen. Ik vind het echt belachelijk voor woorden. Hoe durft men dit als goedkoop te betitelen? Als je mij om een goede beschrijving vraagt vind ik duur hier beter bij passen. Omdat de meeste gebruikers niet weten wat normaal is zullen zij dit niet als erg ervaren. Ik vind dit schandalig van de providers.
UPC en Ziggo doen bijvoorbeeld met hun kabelinternet beter hun beloftes nakomen. Als je kijkt wat ik bij kabelinternetgebruikers heb gemeten snap ik wat ik bedoel. De mensen die een 20 Mb/s abonnement hadden konden bestanden downloaden met 2100 - 2450 KB/s. Dit komt meer in de richting van 20 Mb/s. Daarbij maakte het natuurlijk niet uit of men TV keek of niet. Dat lijkt al meer op die beloofde 20 Mb/s.
Ik wil even terug de focus verleggen op dit artikel. Wat is goedkoop? Betaal je voor 20 Mb/s moet je volgens mij dit ook krijgen en niet maar 4 of 6 Mb/s. Zoiets noem ik niet goedkoop internet. Overtrokken duur zou ik dit noemen!
Los van het feit of je wel zo�n snelle verbinding nodig hebt. Kies er dan eentje die bij je past.
Zo zijn er gebruikers waar ik een snel internetabonnement heb afgeraden. Tijdje geleden heb ik iemand die bij Ziggo 50Mb/s had gekozen nog zijn keuze laten herzien. Opzich erg leuk. Hij kon met 5.500 KB/s downloaden. Ongelofelijk dat je voor zo weinig geld zo'n belachelijk snelle, over een paar jaar lachen we erom, internetverbinding kunt krijgen. Ik heb deze nietsvermoedende gebruiker bij Ziggo zijn snelheid van 50 naar 20 Mb/s laten omzetten. Hij downloadde bijna niets. Het extra geld heb ik hem laten gebruiken voor extra televisie-zenders en een HD-pakket waar hij in praktijk 'meer' aan had. Deze klant krijgt zo meer waar voor zijn geld. Zo heeft ie meer waar voor hetzelfde geld. Hij heeft nu goedkoop internet. Hij kan goed internetten maar ook meer zenders bekijken.
Ik stel me wel de vraag of VDSL binnenkort de snelheid kan gaan bijbenen op fiber of kabel. Dan bedoel ik vooral de maandelijkse kosten en de in praktijk haalbare snelheden.
Meer weten over klik hier, lees er meer over op de link in dit artikelGoedkoop internet
Kun je in Nederland spreken van goedkoop internet? Andere landen dan Nederland bieden minder internet aan voor meer geld, wij hebben dan ook relatief gezien niet de slechtste deal.
Door de lage prijs hebben veel mensenin Nederland breedband internet. De abonnementen starten van rond een tientje tot honderden euro�s. Hoe weet je nu wat goedkoop is en wat duurkoop is? Het ligt er net aan wat je ermee wilt gaan doen.
Je hebt 3 ton budget. Je koopt een vrachtauto. Maar met die 3 ton kun je ook die snelle Porsche die je altijd hebt willen hebben kopen. Maar wat heb je nodig? De Porsche lijkt me niet zo'n goed optie op het moment dat je 10 pallets met materiaal moet afleveren per dag. Dit is net zo met internet kiezen. Je moet datgene nemen wat jij allemaal wilt gaan doen. Het is niet verstandig om eenvoudigweg de keuze maken gebaseerd op het goedkoopste .
Waarom ben ik dit artikel beginnen te schrijven? De marketing van diverse providers zijn zo misleidend dat het me irriteert. Waarom maak ik me hier druk over? Dat is zo gegroeid. Mensen die mij kennen en niet veel verstand van computers hebben vragen mijn opinie in deze. Vaak luisteren ze aandachtig naar mijn adviezen maar worden op een dwaalspoor gezet door de marketing van die providers.
Ik heb een goed voorbeeld van een marketing goede campagne maar qua feiten een technische horror. Is de reclame van Tele2. Hun doelgroep is gericht op de mensen die discounters en goedkoop geweldig vinden. Het bekende 'cheap' grapje. Even mijn persoonlijke ervaring bij diverse mensen die Tele2 en Versatel (nu over op Tele2) klant zijn. Men adverteert altijd met 20 Mb/s verbinding qua download. Het is wel een feit dat nagenoeg alle ADSL aanbieders dit doen. Zou een beetje hypocriet zijn als we alleen Tele2 als zondebok namen.
Ben je geinteresseerd in goedkoop internetten, lees er meer over op de link in dit artikel.Goedkoop internet
Kun je in Nederland spreken van goedkoop internet? Andere landen dan Nederland bieden minder internet aan voor meer geld, wij hebben dan ook relatief gezien niet de slechtste deal.
Door de lage prijs hebben veel mensenin Nederland breedband internet. De abonnementen starten van rond een tientje tot honderden euro�s. Hoe weet je nu wat goedkoop is en wat duurkoop is? Het ligt er net aan wat je ermee wilt gaan doen.
Stel je even voor dat je een keuze moet maken uit 2 auto's. Je kunt een vrachtauto kopen voor 3 ton. Maar voor 3 ton kun je ook die felbegeerde Porsche eindelijk kopen. De vraag in deze is natuurlijk wat moet je ermee doen en wat wil je ermee doen? Als je per week 10 pallets verfblikken moet vervoeren lijkt me de Porsche niet zo�n goede zet. Dit is net zo met internet kiezen. Je zult datgene moeten nemen dat bij jouw behoeftes past. Je kunt simpelweg niet 1-2-3 de goedkoopste kiezen.
Welke reden denk je dat er is dat ik aan die artikel ben beginnen te schrijven? Diverse internetproviders gooien echt met de pet erna. Zo misleidend zijn hun marketinguitingen. Waarom zul je je afvragen? Nou. Ik ben nogal de persoon waar veel mensen vragen wat ze het beste kunnen nemen. Vaak luisteren ze aandachtig naar mijn adviezen maar worden op een dwaalspoor gezet door de marketing van die providers.
Ik heb een goed voorbeeld van een marketing goede campagne maar qua feiten een technische horror. Tele2 is hier erg goed in. Hun doelgroep is gericht op de mensen die discounters en goedkoop geweldig vinden. Het bekende 'cheap' grapje. Ik wil jullie mijn ervaring delen van klanten die Tele2 of Versatel, nu is dit over op Tele2, hebben als internet provider. Men adverteert altijd met 20 Mb/s verbinding qua download. Dit is trouwens iets wat alle ADSL providers doen. Dus hier moeten we niet echt alleen Tele2 voor aankijken.
Meer weten over goedkoop internetten, lees er meer over op de link in dit artikel.vrijdag 21 augustus 2009
De opmars van de digitale fotocamera
Fotografie heeft een ware verandering ondergaan sinds de introductie van digitale fotocamera's. Een fotograaf moest vroeger echt rekening houden met hoeveel rolletjes hij of zij bij zich had en dus niet zomaar lukraak foto's schieten. Met de komst van digitale fotocamera's is dit verleden tijd. Op een gemiddelde geheugenkaart kunnen met gemak enkele honderden foto's geschoten worden. Dit is ook kosten technisch en logistiek een enorm voordeel. Je zet de foto's over van de geheugenkaart naar je PC of Mac en kunt weer verder met foto's maken. Digitale compacte fotocamera's zijn ook instaat om een kwalitatief goede foto mee te maken.
De semi en professionelere fotograaf zal gebruik maken van spiegel reflex camera�s. Je kunt een SLR of DSLR herkennen aan de verwisselbare lenzen die erop kunnen zitten. Het voordeel is dan ook meteen dat deze camera�s lenzen kunnen verwisselen. Compact camera's kun je geen andere lens op plaatsen. Compact camera's werken niet via het spiegel reflex principe. Er zijn hybride toestellen beschikbaar. Hybride in de vorm dat deze dus wel lenzen kunnen uitwisselen. Hoe professioneler, afstand en zuiver de lens hoe duurder de lens.
Als je een foto wilt laten afdrukken op echt fotopapier moet je een foto maken die minimaal uit 2 megapixels bestaat. Simpel gezegd is de hoeveelheid pixels relevant aan de grootte van de foto die je kunt laten afdrukken. Hoe meer de MP hoe groter de afdruk kan zijn. Met 4 megapixels kun je een foto afdrukken op een A4 formaat. Als je groot gaat afdrukken moet je gewoon de norm vast houden : hoe meer hoe beter. Als je de mogelijkheid hebt met je fotocamera om een foto met 11 MP op te slaan zou ik dit ook doen. Je kunt deze dan zowel klein als groot formaat laten afdrukken. Op internet kun je veel bedrijven vinden waar je foto�s kunt uploaden en dan online bestellen. De kosten die je per afdruk kwijt bent zijn echt spotgoedkoop. Vergelijk dit maar eens met de ontwikkelkosten en tijd bij een ouderwetse fotozaak. Toen moest je ook echt dagen wachten op de ontwikkeling.
Als je een foto op een blog of website wilt zetten hoef je niet een foto met veel pixels te gebruiken. Een foto voor op je blog is vaak al afdoende om 600 x 800 of 800 x 600 pixels te nemen afhankelijk van de orientatie van de foto. Om dit in een goed perspectief te plaatsen. Een goede afdruk in A4 formaat zou ongeveer een foto vereisen met 5000 x 7000 pixels. Hierdoor kunnen bestand dus in omvang flink van elkaar verschillen qua grootte. Van enkele KB's voor foto op je blog tot meerdere MB's voor foto's die je op A4 wil laten afdrukken.
Meer weten over digitale camera, lees er meer over op de link in dit artikel.Foto camera en VoIP
Je vraagt je af wat je zou kunnen doen met een fototoestel met betrekking tot VoIP. De meeste GSM toestellen van tegenwoordig hebben veel megapixels ter beschikking om goede foto�s te kunnen maken. Dit soort mobiele telefoons hebben meestal ook VoIP functie's aan boord. Je ziet dan aan de mogelijkheid om een SIP account in te geven. Met deze gegevens is je telefoon instaat via internet aan te melden op je VoIP telefooncentrale.
Je kunt dan bellen zonder bijkomende kosten, als je een flatfee abonnement hebt. Als je onbeperkt internet kan gebruiken via je mobiele telefoon kun je ook meteen foto�s versturen naar je blog of e-mailen naar je kennissen, vrienden of zakenrelatie�s. De modernere toestellen hebben de mogelijkheid om geotagging toe te voegen aan een foto. Dat wil zeggen dat men door middel van GPS of GSM-masten de positie bepaald en dit opslaat in het bestand van de foto.
Je kunt dan later kijken waar de foto is gemaakt. Dit doet men door de coordinaten van latitude en longitude op te slaan in het metadata van het bestand. Sommige breiden dit uit met de eventuele hoogte. Als men dit aan bepaalde steden koppelt noemt men dit ook wel geocoding. Er zijn ook fototoestellen die dit principe ondersteunt, ook al zijn ze niet in een mobiele telefoon geintegreerd. Er zijn veel fotoprogramma�s die geotagging ondersteunen.
Meer weten over compact fotocamera, lees er meer over op de link in dit artikel.donderdag 20 augustus 2009
Het medium-formaat foto camera
Een medium formaat fotocamera is qua formaat tussen een grote en 35mm fotocamera's. In de meeste gevallen gebruikt men 120 of 220 film met deze camera's. De meest gebruikte groottes zijn 6 bij 4.5, 6 bij 6 en 6 bij 7 centimeter. Er zijn zo grotere variaties op de modellen dan bij de grotere modellen. Een bekend merk is Hasselblad.
De enkelvoudige spiegel reflex fotocamera
Een spiegel reflex fototoestel met 1 spiegel zal de fotograaf door het kijken van de lens het beeld zien. Dit zorgt ervoor dat je geen problemen krijgt met afwijkingen als je door zo�n viewfinder kijkt omdat er verschillen zijn door de lens en het viewfinder. Deze spiegel reflex camera�s gebruiken vaak de film 220/120 of natuurlijk tegenwoordig heb je ook digitale spiegel reflex camera�s. Steeds meer fabrikanten stappen over naar digitale spiegel reflex camera�s.
De Twin Reflex Lens Camera
Een dubbele spiegel reflex camera gebruikt een paar van bijna identieke lenzen of spiegels. De eerste zal worden gebruikt om het beeld mee op te vangen en de tweede word gebruikt om het beeld te bekijken. Beide lenzen zijn boven elkaar gezet. De functie van de eerste spiegel is het projecteren van het beeld op de gevoelige plaat terwijl de tweede spiegel ervoor moet zorgen dat de fotograaf het juiste beeld kan zien.
Voordeel van een dubbele spiegel reflex camera is dat je gemakkelijker de focus kunt vinden via de viewfinder en dat hetgene wat je ziet ook hetgene is wat je opneemt. De opname van dichtbij kan wel een kleine afwijking hebben.
Meer weten over foto camera, lees er meer over op de link in dit artikel.Er bestaan verschillende soorten fotocamera's.
Fotocamera met glasplaat
De eerste fotocamera's die werden geproduceerd maakten gebruik van een glasplaat. Het licht moest binnenvallen via een lens die de lichtbundels weer op een lens gericht op de plaat deed. Je kon de fouten die optraden in het perspectief opheffen door de lens te bewegen. Dit kon in verschillende richtingen. Hoger of lager maar ook naar voor of naar achter. De bedoeling hiervan was om het beeld scherp proberen te stellen door de correcte focus instelling te vinden.
Een limiet waar je mee te maken krijgt is dat dit ontwerp alleen gebruik kan maken van kleine lenzen. Het beeld was daardoor wazig en de meeste fotograven deden een zwarte doek over zich heen zodat men gemakkelijker kon focussen op de kwaliteit van het beeld. Zodra men zag dat het beeld scherp en goed was deed men de glasplaat vervangen door de zwarte plaat waar men de foto door lichtgevoeligheid mee kom opvangen.
De groot-formaat fotocamera
De directe opvolger van de camera met glasplaat is de groot formaat camera. Ook nu nog worden dit soort camera's gebruikt om hoge kwaliteit foto's te maken. Vooral voor technische, bouwkundige en industri�le toepassingen zijn deze uitermate geschikt.
Er zijn 3 verschillende soorten. De monorail camera, de field camera en de press camera.
Bijna al dit soort camera's gebruiken 120-film. Deze camera�s konden worden uitgevoerd met andere lenzen.
Meer weten over fotocamera, lees er meer over op de link in dit artikel.Fotocamera
De fotocamera is afgeleid van de Camera Obscura. Aristoteles van Stagira beschreef ongeveer 350 voor Christus al dit concept. In 1544 waren 2 mensen die gelijkertijd de Camera Obscura uitvonden. Het was een Nederlander en een Italiaan. Gemma Frisius die in Dokkum was geboren en Girolamo Cardano.
Hij was dan ook een van de eerste personen die het gat niet leeg liet maar er een lens in plaatste. Hij hoopte op die manier een scherper beeld te kunnen realiseren.
Duitse astronoom en wetenschappen Johannes Kepler was de eerste die de term Camera Obscura in zijn publicaties opnam.
Ben je geinteresseerd in digitale fotocamera, lees er meer over op de link in dit artikel.woensdag 19 augustus 2009
Mobiele telefoons en de toepassing met VoIP
Mobiele telefoons kun je vergelijken met draagbare zakcomputers die je overal kunt inzetten waar je maar wilt. Voorbeelden hiervan zijn BlackBerry en Windows Mobile telefoons. Men gebruikt beide vooral in de zakelijk markt waar deze enorm populair zijn. De Apple iPhone is natuurlijk het icoon als het gaat om multimedia toepassingen. De iPhone beperkt zichzelf door iTunes. Windows Mobile apparaten zijn door hun implementatie en integratie van WIndows Media Player, Media Center en DLNA veel breder in te zetten als multimedia oplossing.
Met al deze moderne mogelijkheden aan boord vergeet je soms dat het om telefoons gaat en er dus een gesprek mee kunt voeren. Er zijn genoeg merken mobiele telefoons die SIP aan boord hebben als functie. In Nederland doen veel mobiele telecomprovider SIP tegenhouden. De verwachting is dat dit op redelijk korte termijn vrij zal worden gegeven maar daar heb je nu weinig aan. Men mist dan de omzet van de gesprekskosten omdat men via een flatfee abonnement internet kan gebruiken.
Een VoIP centrale met de juiste trunk kan ervoor zorgen dat je voordeliger kunt bellen naar mobiele telefoons. Je kunt dan een gateway kopen tussen SIP en SIM-kaarten. Ga in dit voorbeeld ervan uit dat alle buitendienst-medewerkers een GSM abonnement hebben bij Vodafone. Je koopt dan een SIM waarbij je afkoopt dat je onbeperkt naar Vodafone-abonnees kunt bellen. Op deze manier kun je je vaste kosten per maand stabiel krijgen. Je bent dan in staat om onbeperkt te bellen met je buitendienst mensen zonder dat de rekening belachelijke hoogten bereikt. De investering heb je dus zo terugverdiend. Dit geld trouwens ook voor andere mobiele aanbieders zoals T-Mobile, KPN en Telfort.
Er zal nu duidelijkheid voor je zijn waarom bepaalde internetproviders zo graag jou telefonie aanbieden, zo verkrijgen zij een marge. Men koopt een aantal SIM-abonnementen van de verschillende mobiele telefoonaanbieders maar laten jouw jou het reguliere KPN tarief betalen. De winstmarge die de grote spelers hiermee behalen is enorm groot. Natuurlijk moet je ook een investering doen en zul je een paar practische problemen ervaren. Is er van een aantal mobiele telefoon providers bekend dat men SIM kaarten die niet van mast naar mast hoppen zal afsluiten.
Gelukkig staat de markt en de ontwikkeling rondom mobiele telefonie en aanbieders niet stil en is er nog genoeg groei potentie. We zullen het uiteindelijk zien versmelten met internet.
Meer weten over prepaid telefoons, lees er meer over op de link in dit artikel.Beeld telefoons
De laatste opkomende trend is de komst van beeldtelefoons. Het invoeren van beeldtelefoons gaat trager dan men wilt en verwacht. Een voordeel als je video bij je gesprek kunt toevoegen is in eerste instantie dat je het kunt inzetten als vervanging voor het vergaderen op afstand. Als je gaat vergaderen met een beeld telefoon via je eigen VoIP centrale kun je de kosten tot een nihil terugbrengen. Als de andere beller via beeldtelefoon ook een VoIP trunk heeft kun je naar elkaar bellen zonder kosten. Dat maakt het dus uitermate geschikt voor vergaderingen op afstand. Je kunt al voordeel halen uit het feit dat je geen reistijden zal hebben. Je snapt natuurlijk dat je voordeel nog meer is als je internationale contacten hebt.
Eindgebruikers hebben de beeldtelefoon nog niet algemeen geaccepteerd. Denkelijk is het probleem te vinden bij de privacy en aanschafkosten. Er is nog geen goed onderzoek voor gedaan. Je moet niet vergeten dat veel moderne GSMs zelfs al de mogelijkheid hebben om te kunnen beeldbellen. Waarom het nog niet echt doorbreekt bij de consumenten is nog niet bekend. Wel zal de acceptatie op het moment dat deze gebeurd versneld worden ingevoerd. Dat gebeurde bij veel trends waarbij de consument in eerste instantie veel tegengas gaf. De voorbeelden van chatten en e-mailen zijn hier een goed voorbeeld van. Je moet niet vergeten dat e-mail en en chatten 15 jaar geleden nog alleen bedoeld was voor nerds en computerexperts. Dat doe je toch niet, zoiets onzinnigs. Nu chat elke hippe meid met haar vriendinnen over de laatste mode en doet oma even video chatten met haar kleinkind dat in een ander land cursus volgt.
Meer weten over goedkope telefoons, lees er meer over op de link in dit artikel.De SIP telefoons
Als je gaat shoppen naar telefoons die je kunt aansluiten op een VoIP centrale zul je moeten kijken naar telefoons die SIP ondersteunen. SIP is een protocol dat bedoeld is om communicatie op te zetten tussen de bellers. Vandaar ook dat SIP een afkorting is voor Session Initiation Protocol. Het belangrijkste protocol binnen VoIP is SIP. Wat je ook nog van SIP moet weten is dat het een open protocol is. Het voordeel hiervan is dat iedereen het mag toepassen en gebruiken in software of hardware toepassingen.
De consument kan zo uit verschillende fabrikanten kiezen die telefoons kunnen aanbieden met SIP zonder dure licentie rechten te hoeven te betalen. Daardoor krijg je verschillende fabrikanten en modellen telefoontoestellen waardoor de keuze groter is. Deze vrijheid kun je nu eindelijk als consument ervaren. Er is nu dus geen verschil meer of je kiest voor fabrikant A of B. Evenmin of je duurdere luxe modellen uitkiest die mooi uitzien en veel functionaliteit bieden of een budget telefoon kiest omdat je even snel een belteam moest bij elkaar trommelen om een tijdelijk project te ondersteunen.
Een voordeel van SIP telefoons zorgt ervoor dat je kunt veranderen van telefooncentrale zonder dat je nieuwe telefoons moet aanschaffen en de oude dus kunt hergebruiken. Vroeger moest je wel al je oude toestellen weg doen en vervangen door nieuwe.
SIP telefoons kun je krijgen zonder scherm, een scherm bestaande uit 1 regel maar er zijn ook volledig in kleur uitgevoerde schermen die zelfs een resolutie bieden van 400x300. Op zo'n full color scherm kun je vanalles en nog wat laten zien. Van foto's, logo's tot menu structuren. Bijna alles is mogelijk met zo'n schermpje. Het enige nadeel aan zo'n customizable scherm is de prijs.
Ben je geinteresseerd in prepaid telefoon, lees er meer over op de link in dit artikel.dinsdag 18 augustus 2009
Draadloze telefoons
De draadloze telefoon kent sinds 1980 een groei in populariteit. Ik bedoel dan niet de autotelefoons maar de telefoons die men thuis of op kantoor had die met een draadloos systeem werkte. Men kon een vrijheid ervaren die men op waarde begon te waarderen. Je had zo bijvoorbeeld de vrijheid om tijdens het gesprek met een vriendin van de woonkamer naar de keuken te lopen om te kijken of je de ingredienten hebt die bij de leuke kooktip hoort. Zakelijk gezien was het opeens mogelijk om nog even snel naar een andere afdeling te lopen om te vragen wat de laatste stand van zaken was met je klant aan de lijn. Dit soort gesprekken veranderde ook de cultuur binnen bedrijven. Plots was er de mogelijkheid tot bewegen zonder beperking. Tijdens de beginperiode van de opkomst van draadloze telefoons was het merk Funai heer en meester. Bijna iedereen had wel een Funai, zo handig. Er werd even vergeten dat deze heel gemakkelijk af te luisteren waren en je derden kon laten meegenieten met persoonlijke gesprekken. Deze draadloze verbinding was totaal niet beveiligd. Op een bepaald moment had bijna iedereen zo'n Funai telefoon. Het was zo erg dat je met een Funai telefoon door de straat kon lopen opzoek naar een basisstation. Als je een basisstation had gevonden kon je via dat station bellen en dus kosten maken. Als die eigenaar van dat basisstation op dat moment aan het bellen was kon me meeluisteren en ook spreken als je dit wou. Totaal geen beveiliging dus. Niet qua kosten maar ook niet qua privacy. Simpel gezegd onveilig. Pas later zijn de fabrikanten zich met beveiliging gaan bezighouden.
Eigenlijk is er maar 1 beveiliging die goed is te noemen voor draadloze gesprekken te kunnen voeren, dat is DECT. In de jaren 90 is door Europees initiatief DECT ontwikkeld. DECT is een afkorting die stond voor 'Digital European Cordless Telecommuncations'. Dit protocol werd al snel een wereldwijd succes. Toen werd de term snel veranderd in Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Naar mijn bescheiden mening is DECT echt de enige goede standaard als het gaat om draadloos gesprekken voeren. Nieuwe VoIP telefoons bieden naast WiFi ook DECT aan als draadloze standaard. De DECT varianten vind ik beter presteren op het gebied van afstand maar zeker ook op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.
Ben je geinteresseerd in telefoon, lees er meer over op de link in dit artikel.Het gebruiken van analoge telefoons
Je kunt oude telefoons eventueel opnieuw gebruiken met je VoIP telefooncentrale. De oude manier om telefoons aan te sluiten op een telefoonnetwerk noemt men POTS. Deze afkorting betekend Plain Old Telephony Service. In de volksmond ook wel analoog genoemd. Voordeel van de analoge telefoons is dat ze traditioneel kwaliteit uitstralen. Dit komt vooral door het gewicht. Meestal zijn de oudere telefoons zwaarder dan de nieuwe en dit doet de klant als kwalitatief beter ervaren. Tijdens het voeren van een gesprek heeft men dan de ervaring van kwaliteit. VoIP telefoons uit de hogere prijsklasse hebben deze rijkelijke ervaring van kwaliteit ook. Een fabrikant van VoIP telefoons die kwalitatieve telefoons maakt is als voorbeeld SNOM welke zijn faam al heeft bewezen in de VoIP wereld.
Zo kan een nadeel van analoge telefoon zijn dat functionaliteiten niet kunnen omdat de telefoon ze niet heeft of niet kan benutten. Nummerherkenning zal werken als je telefoon een schermpje heeft. In de meeste gevallen tenminste. Het kan zijn dat andere functionaliteiten niet werken op de telefoon omdat deze voor deze functie niet is voorbereid. Het tonen van bezette en vrije telefoonlijnen bijvoorbeeld. Aan een uitgebreide analoge telefoon heb je waarschijnlijk niet zo veel als je deze aansluit via een ATA op je telefooncentrale. ATA is trouwens een Analog Telephony Adapter. Een ATA heb je nodig om een analoge telefoon op de VoIP centrale te kunnen gebruiken.
Voordeel is dat een analoge telefoon geen ingewikkelde elektronica heeft. Deze telefoons hebben een hoge duurzaamheid. Je hebt vast ergens op zolder of in de kelder nog een analoog telefoontoestel liggen van jaren geleden. Sluit het maar eens aan. Misschien een verrassing maar je zult versteld staan op het moment dat deze het gewoon doet.
Meer weten over telefoon abonnement, lees er meer over op de link in dit artikel.Telefoons
Er kan pas van een goede telefooncentrale gesproken worden als de aangesloten telefoontoestellen het totale systeem perfect aanvult. Je kunt heel veel verschillende telefoons inzetten rondom een VoIP structuur. Ik probeer het chronologisch te behandelen.
Als we de ouderwetste telefoons als eerste nemen, bedoel ik dan analoge telefoons aansluiten. Je kunt bekabelde of draadloze telefoons gebruiken. Bij de draadloze varianten vind je WiFi en DECT terug als keuze als uitzendstandaard. Je kan ook mobiele telefoons inzetten. De zogenaamde buro modellen kun je ook nog inzetten. Telefoons die je aansluit op je VoIP telefooncentrale zullen bij voorkeur SIP ondersteuning aan boord hebben.
Je kunt telefoons intern aansluiten op de centrale binnen het bedrijf maar ook extern wat dan via internet kan verlopen. Deze vraag zul je moeten beantwoorden voordat je een definitieve keuze gaat maken om de telefoons te gaan kopen. Je kunt ook de overweging maken om beeldtelefoons te kopen. Ze zijn op de markt en ondersteunen SIP om te kunnen gebruiken via VoIP. Een voordeel van SIP is dat je niet afhankelijk bent van een merk telefoons. Hierdoor kun je duurdere en goedkopere modellen mixen in een omgeving. Je kunt zo een mengelmoes maken van budget en luxe telefoons zonder dat je je bij 1 merk hoeft te houden.
De kwaliteit van geluid is natuurlijk sterk afhankelijk van de prijs, merk en model. SIP is een open en transparant protocol waarmee je vrijheid kunt krijgen.
Je hebt de keuze uit simpel uitgevoerde telefoons tot zeer uitgebreide complexe toestellen.
Meer weten over mobiele telefoon, lees er meer over op de link in dit artikel.vrijdag 14 augustus 2009
De kansen met hosted VoIP telefooncentrales
Als je niet de middelen en mogelijkheden hebt om een VoIP telefooncentrale in je bedrijf te plaatsen kun je overwegen om dit in te huren. Men noemt dergelijke oplossingen Hosted PBX of Hosted VoIP Telefooncentrale.
Het voordeel van een hosted oplossing is dat het beheer en onderhoud bij een bedrijf gebeurd welke hierin is gespecialiseerd. Stel dat je geen systeembeheerder hebt en deze ook niet in dienst wilt hebben of inhuren is dit een goed alternatief. Je hebt de lusten van een VoIP telefooncentrale. Alle voordelen en mogelijkheden kun je gebruiken. Je hebt echter niet de lasten van een centrale. De centrale staat dan bij het bedrijf die deze aan jou als het ware voor een stuk verhuurd.
Meestal heb je als voordeel bij dit soort oplossingen dat je de functionaliteiten van een grote centrale hebt terwijl je een fractie kwijt bent van de investering.
Nadeel is dat je zelf dus geen controle hebt over de telefooncentrale. Sommige bedrijven vinden dit geen probleem, anderen willen niet dat hun voicemailberichten bij een ander bedrijf op een server staan opgeslagen en dat hun belgedrag bekend is. Dit is puur afhankelijk van het soort bedrijf en de keuze van de directie.
Vaak is het ook zo dat een Hosted PBX geen mogelijkheid bied om zelf trunk providers in te programmeren om bijvoorbeeld goedkopere routes te kunnen realiseren om te bellen naar bepaalde nummers. De Hosted PBX bedrijven kunnen zo hun marge behalen. Je zult dus een keuze moeten maken of je dit wilt of hiermee om te gaan. Hogere marges stelt deze bedrijven ook in staat om een hogere continuiteit en kwaliteit te waarborgen tegen over discounters.
Als je zodanig groeit dat je een eigen centrale wilt gaan neerzetten is het misschien handig om nu al te weten wat voor software de Hosted PBX, mocht je dan willen migreren kun je alle informatie meenemen bij de migratie.
Ben je geinteresseerd in philips telefooncentrale, lees er meer over op de link in dit artikel.Besparingen met je VoIP telefooncentrale
Er zijn genoeg manieren te bedenken hoe je kosten omlaag kunt krijgen of structureel besparen kunt door de implemenatie van een goede VoIP centrale. De meestvoorkomende besparingen noem ik even in dit artikel.
Doordat je kunt besparen op je maandelijkse kosten zal het eerste wat flink omlaag gaat je maandelijkse kosten zijn die je normaal in de vorm van een abonnement kwijt bent aan je telecombedrijf. VoIP aanbieders tellen geen kosten in rekening voor een trunk. Als je een telefoonnummer wilt gekoppeld hebben aan je trunk zal hier een kleine vergoeding voor betaald moeten worden. VoIP werkt namelijk via internet en heeft niet de beperking van een lijn of kanaal. Een snelle verbinding zal je in staat zijn om gelijktijdig meer gesprekken te kunnen voeren. Daarbij maakt het ook nog niets eens uit of het gaat om inkomende of uitgaande gesprekken. Als je de factuur kent van de maandelijkse kosten die bij een ISDN30 horen snap je het probleem.
De 2de besparing die je kunt realiseren moet je zoeken in de hoek van gesprekskosten. Bij het veelvuldig bellen naar internationale nummers maar ook mobiele nummers heb ik besparingen gezien van wel 70%. Als je nevenvestigingen hebt die nationaal of internationaal kun je nog meer besparen. Je bent dan instaat om alle mogelijkheden die je centrale heeft over alle vestigingen ook te gebruiken en te benutten. Naar elkaar intern bellen kost niets,ook al zit een gedeelte van de andere mensen in het buitenland. Dat VoIP het gesprek via internet verplaatst is hierbij een voordeel.
Je derde besparingsmogelijkheid kun je krijgen op de vrije keuze die je kunt maken bij het aanschaffen van apparatuur. Als de apparatuur die je wilt gaan gebruiken SIP ondersteunt weet je dat je dit op een VoIP telefooncentrale kunt aansluiten. Lees de specificaties door of de VoIP telefooncentrale met het open protocol SIP werkt of met een gesloten protocol. Een gesloten protocol maakt je wederom afhankelijk van een fabrikant. Stel dat je wilt overstappen naar een andere telefooncentrale is dit niet kostbaar. Al je SIP apparatuur kun je zo omzetten zonder dat je nieuwe toestellen hoeft te kopen. Je hoeft dan niet je oude toestellen weg te gooien en zo veel geld weg te gooien. In het verleden kon je als je een andere centrale nam alle toestellen en systeemtoestellen als het ware weggooien en afschrijven omdat je deze niet kon meenemen en gebruiken. Nu maakt het met SIP niet uit welk merk of model je neemt.
Meer weten over voip telefooncentrales, lees er meer over op de link in dit artikel.De opkomst van VoIP telefooncentrales
Bedrijven, maar ook particulieren, kunnen een VoIP telefooncentrale kopen of leasen. Het is fijn als je een eigen centrale hebt, vooral qua controle. Vooral als je zelf al een systeembeheerder in huis hebt kan dit een fijne oplossing zijn. Je kunt er veel geld mee besparen en je kunt er veel vrijheid ermee bereiken. Vroeger was je afhankelijk van het telecombedrijf qua wanneer ze bijvoorbeeld een wijziging wilde doorvoeren maar ook nog eens hoeveel ze voor elke wijziging in rekening brachten. Met een VoIP telefooncentrale en je eigen systeembeheerder hou je dit zelf in toom qua kosten maar ook wanneer iets moet gebeuren qua wijziging. Dit bespaart je tijd en je kunt het zo vaak weer terugwijzigen als je maar wilt.
Voordeel bij een telefooncentrale op je eigen kantoor is dat je deze ook nauw kunt laten integreren met je overige software en hardware die op kantoor aanwezig is. Dit noemt men CTI. CTI is Computer Telephony Integration. Door de integratie van de telefooncentrale met de PC's in je LAN zijn deze instaat om elkaar van gegevens te voorzien. Zo kun je dus een telefoontje dat binnenkomt automatisch een schermpje op je PC krijgen die het nummer via nummerherkenning opzoekt in de database met je klant- of prospectinformatie. Veel organisatie's die callcenter-achtige verwerking doen zoals servicedesk of helpdesks gebruiken al jaren met success CTI. CTI begint ook in opmars te komen bij de kleinere bedrijven omdat je de klant gemakkelijker en sneller kunt helpen. In het verleden was CTI alleen voor de grote bedrijven haalbaar en betaalbaar. Sinds de komst van TAPI (1995) is het wel voor iedereen bereikbaar geworden.
Er zijn veel mogelijkheden in een VoIP telefooncentrale terug te vinden. Je kunt het niet zo gek bedenken wat de grotere telefooncentrales vroeger aan mogelijkheden bieden kun je dit nu ook in de relatief goedkope VoIP telefooncentrales. Als je de huidige VoIP telefooncentrales gaat vergelijken met de multinational PBXen van een paar jaar terug kom je snel tot de conclusie dat het eigen centrales uit het stenen tijdperk zijn, zoveel verschil in mogelijkheden zit er tussen traditionele telefooncentrales en VoIP.
Ben je geinteresseerd in telefooncentrale, lees er meer over op de link in dit artikel.Telefooncentrales
Een telefooncentrale is een apparaat of software toepassing die het mogelijk maakt dat telefoontoestellen met elkaar verbonden kunnen worden om zo een gesprek te kunnen voeren.
Meestal plaatst men een telefooncentrale op een goed uitgekiende strategische plaats. Zo kan een belangrijke plek zijn dat het onderhoud gemakkelijk door je eigen techneuten kan worden gedaan waardoor je kosten kunt besparen.
Telefooncentrales bestaan in veel diverse maten en uitvoeringen. Omdat de telefooncentrales die ik hier beschrijven ga zal gebruik worden door bedrijven noemt men deze groep ook bedrijfscentrales. Een andere naam, uit het Engels, voor de telefooncentrales is ook wel PBX of PBAX. Deze afkorting betekend Private Automatic Branche Exchange.
In het begin van de telefooncentrales moest een telefoniste handmatig de verbinding opbouwen. Een begrafenisondernemer verdacht telefonistes ervan dat ze klanten doorverbonden naar concurrenten en niet naar hem. Hij heeft toen de automatische telefooncentrale ontworpen waarbij de telefoniste niet meer nodig was. Het ontwerp heeft tot de jaren 80 van de vorige eeuw stand gehouden. Vandaag de dag zijn we gewend om een persoon te bellen via zijn nummer. In het begin deed men dit door het nummer te draaien via een kiesschijf. Later werd de kiesschijf door cijfers vervangen die je moest kiezen door op de cijfers te drukken.
De toontjes die gemaakt worden tijdens het kiezen van zo�n nummer noemt men DTMF. DTMF betekent 'Dual Tone Multi-Frequency'.
In de jaren 1980 was het nog wettelijk verboden om zelf apparatuur aan te sluiten op PSTN, PSTN is het openbare telefoonnetwerk. Naderhand is dit vrijgegeven en met internet heb je hier niets meer mee te doen.
Ben je geinteresseerd in voip telefooncentrales, lees er meer over op de link in dit artikelwoensdag 12 augustus 2009
Snelheden bij ADSL
Je hebt keuze uit verschillende snelheden die bij en bepaald ADSL abonnement horen. Je snapt dat goedkope abonenmenten langzamere snelheden bieden dan de duurdere varianten. Je moet dat kiezen wat bij jouw internetgedrag past.
Als je weet dat je geen eisen stelt aan de snelheid en beschikbare bandbreedte kun je zonder problemen voor het goedkope abonnement gaat.
Ik doel dan op de gebruikers die soms surfen en e-mailen. Ben jij wel een internetgebruiker die meer nodig heeft moet je dus opletten dat je voldoende snelheid hebt om bijvoorbeeld te kunnen downloaden of VoIP gesprekken te kunnen doen. Om zonder problemen te kunnen bellen via internet heb je ongeveer 80 Kb/s uploadsnelheid nodig.
Omdat bij ADSL, de A staat voor asymmetrisch, de uploadsnelheid niet gelijk is aan de downloadsnelheid moet je goed kijken hoe snel dan de upload kan zijn onder jouw abonnement. Vaak in marketinguitingen vermelden de providers alleen de downloadsnelheden. Je ziet dan reclame in de vorm van : snelheden tot 20Mb/s mogelijk.
Laat je niet misleiden. Je moet 2 feiten onthouden. De eerste is dat dit toch echt downloadsnelheden zijn. Ten tweede moet je niet vergeten dat dit theoretisch maximaal haalbare snelheden zijn. ADSL is afhankelijk van de afstand tussen de provider en jou. Je hebt diverse websites met postcodechecks die je kunnen zeggen hoever je van de aansluiting af zit en wat je dan normaal voor een snelheid zou kunnen verwachten. Goed opletten. Ook dit is weer de maximaal haalbare downloadsnelheid en meestal word er niets over de upload gemeld.
Buiten het feit dat ik je aanraad om de afstand tot je provider te controleren om verrrassingen te voorkomen moet je ook in de voorwarden kijken welke upload je krijgt bij een bepaald abonnement zodat je een goede keuze kunt maken.
Meer weten over internet adsl abonnement, lees er meer over op de link in dit artikel.ADSL Router met Annex A of Annex B modem
Er bestaan 2 verschillende manieren om een ADSL modem op het telefoonnetwerk aan te sluiten. De twee verschillende manieren heeft men Annex A en Annex B genoemd.
De variant die je aansluit op je analoge telefoonlijn heet Annex A. Annex A heeft soms ook wel de benaming DSL over POTS. POTS is afgekort voor Plain Old Telephone Service. POTS gebruikt men om het ouderwetse analoge telefonie netwerk aan te duiden. In de meeste gevallen zullen de ADSL verbindingen gaan via de aanwezige POTS aansluitingen. In zo�n geval moet je dus een ADSL modem nemen welke Annex A ondersteuning bied.
Annex B is bedoeld om een DSL modem aan te sluiten op een ISDN lijn. Als je bedrijf momenteel een ISDN verbinding gebruikt en je wilt ADSL gaan aanvragen ben je dus verplicht om een ADSL router met Annex B te kiezen. Als je de technische specificaties leest zie je dat een Annex B modem ook aangesloten kan worden op Annex A aansluiting. Dit word echter niet ondersteund door de telecom bedrijven. De oorzaak is dat er verschil is tussen implemenatiemodellen van ISDN in Nederland en bijvoorbeeld Duitsland waar ISDN meer gemeen goed is. Vandaar dat dit niet altijd zal werken. In Nederland kun je beter Annex A voor Analoog kiezen en Annex B voor ISDN. Zo krijg je geen verrassingen voor je kiezen.
Vraag anders je provider voor een lijst van ondersteunde modems.
ADSL en snelheden die mogelijk zijn
Er bestaat voldoende keuze uit snelheden die men bij een ADSL abonnement kan kiezen. De goedkopere abonnementen hebben vanzelfsprekend ook de lagere snelheden tot hun beschikking. Je moet dat kiezen wat bij jouw internetgedrag past.
Mocht je van jezelf weten dat je geen snelheid en bandbreedte nodig hebt kun je rustig zonder problemen een goedkoop abonnement nemen.
Ik bedoel hiermee de internetters die zelden surfen en emailen. Het kan zijn dat jij een internetter bent die wel meer snelheid nodig heeft. Kies dan een abonnement waarmee je genoeg snelheid hebt om je dingen te kunnen downloaden en bijvoorbeeld bellen via internet zonder happeringen te kunnen doen. Om te kunnen bellen via internet zonder onderbrekingen heb je minimaal 80 Kb/s uploadcapaciteit nodig.
Waarschijnlijk weet je inmiddels al dat de A bij ADSL staat voor asymmetrisch. Dat wil zeggen dat de upload- en downloadsnelheid niet aan elkaar gelijk is. Je moet nakijken of de uploadsnelheid voldoende is bij het abonnement dat je hebt of wilt afsluiten. In de meeste marketing van de providers zet men enkel de download snelheden neer. Je ziet dan reclame in de vorm van : snelheden tot 20Mb/s mogelijk.
Laat je niet misleiden. Je moet 2 feiten onthouden. De eerste is dat dit toch echt downloadsnelheden zijn. Ten tweede moet je niet vergeten dat dit theoretisch maximaal haalbare snelheden zijn. ADSL is afhankelijk van de afstand tussen de provider en jou. Er bestaan websites waarmee je door je postcode in te vullen en je huisnummer aangeeft hoeveel afstand zit tussen jou en de provider en wat een praktisch haalbare snelheid zou kunnen zijn. Let op, dit is wederom de maximale snelheid met downloaden dat niets te maken heeft met de snelheid van de upload.
Controleer dus de afstand tot de �centrale� maar ook de uploadsnelheid die men bij de gekozen abonnementsvorm aanbied.
Ben je geinteresseerd in adsl abbonement, lees er meer over op de link in dit artikelNadelen van ADSL abonnementen
Als je voordelen hebt zul je snappen dat er ook nadelen zitten aan ADSL abonnementen. Bepaalde nadelen zullen pas na een tijdje naar boven komen en duidelijk worden voor de ADSL abonnee. Het eerste nadeel is dat denkelijk binnenkort het limiet van ADSL, 24 Mb/s, door andere breedband mogelijkheden flink ingehaald worden. Je kunt nu al via UPC 120 Mb/s of Ziggo 50 Mb/s krijgen wat vele malen sneller is dan ADSL en niet met de beperking zit qua afstand tussen jou en de centrale waardoor in de praktijk deze snelheden ook echt behaald worden. Bij glasvezel worden zelfs nog snellere verbindingen mogelijk en zijn deze vaak symmetrisch wat wil zeggen dat hun upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. De prijs gerelateerd aan de snelheid is steeds belangrijk. Als het zo blijft groeien zal ADSL dit niet meer kunnen bijbenen.
Vandaar dat ADSL vaak als combinatie word aangeboden om toch extra waarde te bieden op het abonnementsgeld. Er zal een tijd komen dat DSL toch echt iets moet gaan verzinnen om hier bij te kunnen blijven.
ADSL is asymmetrisch. Voor de meeste toepassingen op internet niet belangrijk maar steeds vaker hebben mensen meer uploadsnelheid nodig. Door de asymmetrische aard van ADSL moet je dus weten dat de download en upload snelheden niet gelijk zijn. Je kunt ook een voor symmetrische oplossing gaan. Bij DSL kun je ook kiezen, vraag aan je provider, voor SDSL. Echter zijn de uploadsnelheden niet zo hoog. Als ze voor jouw hoog genoeg zijn kun je dus voor SDSL kiezen. Voordeel van SDSL is dat je deze verbindingen met elkaar kunt bundelen. Hou er rekening mee dat bundelen van dit soort verbindingen een kostbare investering vergt en de kosten per maand hoog zijn.
Een nadeel bij ADSL is wellicht dat de ontwikkelingen en doorgroei mogelijkheden niet echt hoop geven op snellere mogelijkheden op korte termijn. De tijd zal het ons leren.
Ben je geinteresseerd in adsl internet, lees er meer over op de link in dit artikel.Welke voordelen je hebt bij een ADSL abonnement
De voordelen die ik je hier ga geven in verband met een ADSL-internetverbinding kun je dan vrij vergelijken met de andere mogelijkheden met betrekking tot internetabonnementen.
De eerste voordeel die ik opnoem is denkelijk ook voor veel mensen de belangrijkste reden om ADSL te nemen. ADSL is erg betrouwbaar gebleken in de afgelopen jaren. Veel ADSL providers zijn van origine uit de telecombedrijven die voorheen en nog steeds de telefoonlijnen beheren. De kleinere ADSL-providers huren trouwens de lijnen van de grote jongens. Een voordeel hiervan is dat de infrastructuur goed in orde is en waarschijnlijk blijft. ADSL is zo betrouwbaar dat je zelden hoort dat de verbinding niet werkt.
De meeste ADSL-aanbieders bieden een 99% werking garantie per jaar. Als je dus zeker wilt zijn dat je internet niet vaak uitvalt ben je hier aan het goede adres. Als je gaat kijken in de laatste jaren van internetverbindingen kun je wel stellen dat ADSL een stevige plek heeft verovert wat betreft stabiliteit.
ADSL is een internetverbinding die je maandelijks betaald. In Nederland betekend een ADSL abonnement dat je ongelimiteerd data kunt verbruiken per maand. Wel hebben diverse aanbieders een FUP. FUP is een afkorting. FUP betekend Fair Use Policy. FUP houd in dat ze de gemiddelden nemen van alle klanten en als je hier hoog boven komt gaan ze je aanspreken op dit gedrag. Alhoewel er geen regels bekend zijn wat de providers hanteren zie je op gebruikersforums cijfers van rond de 100 GB verkeer per maand verschijnen zonder dat de provider de klanten een bericht stuurt dat men de FUP overschrijdt, tenminste in Nederland. De Belgische providers hebben echt andere richtlijnen. De Belgische lezers zullen nu wel jaloers op ons worden. Belgische ADSL providers spreken soms niet over een FUP maar zelfs een limiet van 5 of 10 GB per maand. Als je daaroverheen gaat, zet men je verbinding gewoon op zwart. In dit breedband tijdperk echt niet normaal. Gelukkig is de Fair Use Policy in Nederland erg soepel. Je krijgt pas iets qua bandbreedte te maken met je provider als je echt ongelofelijk veel bandbreedte verbruikt per maand. Er zijn mensen die beweren dat ze meer dan 150 GB verbruiken per maand maar geen e-mail krijgen van de ADSL aanbieder dat ze moeten matigen. Gelukkig haal je in Nederland dus niet snel zo'n provider op je nek.
Een voordeel bij abonnementen die een Fair Use Policy aanhouden is dat je een bedrag per maand moet betalen en niet per verbruik. Je kosten zijn dus vast per maand zonder verrassing achteraf. Bepaalde providers hebben in hun voorwaarden staan dat ze je 2 maanden waarschuwen. Als je dan niet je verbruik aanpast, in dit geval dus omlaag qua verbruik, gaan ze wel het extra dataverkeer per GB in rekening brengen. Echter ligt de FUP zo hoog dat je bijna van flatfee kunt spreken, in Nederland dan tenminste.
Meer weten over online adsl abonnement, lees er meer over op de link in dit artikel.dinsdag 11 augustus 2009
?ADSL abonnement
?Je wilt een ADSL abonnement zodat je sneller kunt internetten. Welke voordelen en nadelen komen kijken bij een ADSL abonnement? Vroeger deed je met je modem inbellen bij een provider. Technisch gezien is ADSL de opvolger van dit internet.
ADSL heeft nog steeds een modem nodig. Je krijgt dit van je ADSL provider in bruikleen of je mag het houden omdat het bij de aansluitprijs zit inbegrepen. Als je zelf een ADSL-modem met router wilt gaan kopen moet je kijken of je ADSL via een analoge telefoonlijn krijgt of via ISDN. De ADSL-modem met router die je wilt kopen moet je wel bij opletten dat deze Annex A heeft voor analoge verbindingen en Annex B voor ISDN verbindingen. Als je in jouw situatie Annex B nodig hebt omdat je dus de ISDN variant nodig hebt zal je zoektocht iets moeilijker verlopen dan je Annex A-genoten. Annex B is moeilijk te verkrijgen. Vaak hebben zaken dit niet in voorraad. Particulieren hebben niet vaak ISDN. Mocht zo'n verkoper willen ompraten naar een Annex A apparaat moet je dit pertinent niet doen. Annex A werkt echt niet op Annex B.
Er bestaan momenteel 2 varianten op ADSL abonnementen, ADSL en ADSL2.
ADSL kon in de eerste generatie snelheden ondersteunen tot maximaal 8 Mb/s. ADSL2, de 2de generatie, kan snelheden aan tot 24 Mb/s. Je moet alleen goed opletten met deze cijfers. Het zijn ten eerste downloadsnelheden en ten tweede is de maximaal te behalen snelheid sterk afhankelijk van de afstand tussen jouw en het aansluitpunt van de provider.
Laat je niet misleiden door de maximale snelheden. Vergeet dus niet het feit dat je maximaal te behalen snelheid echt afhankelijk is van de afstand tussen je modemaansluiting en de aansluiting bij de ADSL provider.
Je hebt aanbieders die via hun website aanbieden dat je via je postcode en huisnummer kunt kijken hoever de afstand is en daarbij een te verwachten snelheid opgeven. Ik raad dit toch echt wel aan voordat je een keuze maakt.
Meer weten over internet adsl abonnement, lees er meer over op de link in dit artikel.Uitleg over Voice over Broadband
VoBB is een verzamelnaam voor alle Voice over IP-diensten die over Broadband-diensten worden aangeboden. VoBB word nog maar zelden gebruikt als term omdat het overgrote deel van de internetgebruikers in Nederland wel een breedbandverbinding tot zijn of haar beschikking heeft. VoIP hier heeft de term VoBB overbodig gemaakt. We gaan er eigenlijk al vanuit dat men breedband heeft.
VoBB is wel een vaak gebruikte term in de U.S.A., misschien omdat er ook nog veel mensen werken met een langzame internetverbinding. In Europa gebruiken we deze term bijna niet. Misschien een paar ICT�ers die interessant willen doen tijdens een verjaardagsfeestje en zo met een branche-specifieke term kunnen schermen met hun kennis. Er bestaat zover ik weet geen term die VoIP over langzaam internet beschrijft. Ik zou het aanraden om in dagelijks gebruik VoIP als term te gebruiken en niet VoBB. Ik vind het persoonlijk een nietszeggende term. Nergens staat duidelijk beschreven wat het verschil is tussen VoBB en VoIP. Anders is dit bij VoDSL, hier is duidelijk aangegeven in specificaties hoe dit werkt.
Bij de meeste internetgebruikers in Europa is breedband wel algemeen goed geworden. Vooral in Duitsland, Nederland en Belgie is het percentage dat breedband in huis heeft gemiddeld erg hoog. Breedband kun je in verschillende vormen tegenkomen. Zo kun je met DSL maximaal 20 Mb/s ervaren en met kabel kan men tegenwoordig al kiezen voor 120 Mb/s. Breedband die zeker in de toekomst zijn kracht gaat bewijzen is glasvezel. Het is alleen nog niet over beschikbaar. Glasvezel heeft als voordeel dat normaal gezien de upload- en downloadsnelheid gelijk is. Toch komt het veel voor dat ISP's die glasvezel aanbieden dit in de vorm van een asymmetrische verbinding doen. Abonnementen zijn er van 30 tot 100 euro per maand. Hiervoor krijg je een echte snelle verbinding. Als je een goede breedband verbinding hebt kan het wel eens zijn dat je tot 120 Mb/s kunt downloaden. Dat is echt heel snel. We zullen over een aantal jaren er over lachen als we dit teruglezen. De snelheid groeit gelukkig snel. Zo kan ik me herinneren dat we zo'n 10 jaar met ISDN 2 kanalen konden bundelen en zo 128 Kb/s konden gebruiken. Nu hebben de meeste mobiele telefoons al een hogere bandbreedte ter beschikking. UMTS is alweer achterhaald met zijn 384 Kb/s wat dus vele malen sneller is dat het ISDN. HSDPA is een genot met tot wel 7.2 Mb/s. Een echte breedband internetverbinding als je het mij vraagt.
Ben je geinteresseerd in voip, lees er meer over op de link in dit artikel.maandag 10 augustus 2009
Voice over DSL
VoIP via DSL, ook wel VoDSL genoemd, is Voice over IP maar dan via een DSL-verbinding. Het dataverkeer van het gesprek kan via dezelfde internetverbinding werken terwijl de meeste DSL providers hier een apart gescheiden virtueel netwerk voor gebruiken. Als het gesprek en de daarbijhorende data over de internetverbinding verloopt moet je dit toch echt puur VoIP noemen en niet VoDSL. Heeft men het specifiek over VoDSL bedoeld men dat de data van het gesprek over een virtueel gaat binnen het DSL-netwerk en dus niet via het internet. Er is dus een flink verschil tussen internet en het virtuele netwerk.
Hiermee wilt men bereiken dat het bellen niet onderbroken word door internetverkeer, bijvoorbeeld als iemand van de familie opeens MP3 muziek begint te downloaden of nog erger een complete DIVX-film. Deze manier kun je zien als een oplossingsvariant van QoS. QoS staat voor Quality of Service. Met deze splitsing bereikt men dat er genoeg bandbreedte beschikbaar is voor de gesprekken en deze niet onderbroken zullen worden. Je zou het kunnen vergelijken met een VLAN speciaal gemaakt voor VoIP.
Vaak bieden de aanbieders een flatfee mogelijkheid aan voor gratis bellen naar vaste nationale nummers. Flatfree is dat je een bedrag per maand betaald zonder nog bijkomende kosten. Bij sommige providers is flatfee echt flatfee. Ik wil dus zeggen dat het echt onbeperkt is. Sommige van jullie voelen het al aankomen. Sommige providers hebben toch eisen aan hun flatfee gesteld en hebben bijvoorbeeld een limiet van 1000 minuten bellen per maand. Feitelijk gezien zijn dit geen flatfee aanbiedingen. Ik vind dat dit soort aanbiedingen niet als flatfee mogen aangemerkt worden. Bedrijven moeten dan ook niet deze term misbruiken. Het is niet fijn om op je nota een verrassing te zien dat dan zogenaamd niet meer past bij het flatfee tarief maar onder een ander tarief staat ingedeeld. Je kunt natuurlijk ook stellen dat dit bellen al stukken goedkoper is dan het bellen hoe je dat vroeger deed.
Voordeel van VoDSL is wel hoe men de kwaliteit controleert. Deze is redelijk hoog te noemen. Omdat in de meeste gevallen de telefoonbedrijven van vroeger achterzitten zit dit wel goed. Zij beheersen het controleren van continuiteit wel. Deze bedrijven waren al gewend om dit te controleren in hun periode toen ze telefoonlijnen controleerden.
Meer weten over voip breedband, lees er meer over op de link in dit artikel?Voice over IP
Er zijn varianten hoe je VoIP over IP kunt doen. De verzamelnaam van deze mogelijkheden is Voice over IP. De vertaling Voice over IP is Spraak via internet. IP is namelijk een afkorting die staat voor Internet Protocol. Een verzamelprotocol dat het speerpunt is binnen internet is TCP/IP. De afkorting TCP/IP betekend 'Transmissie Control Protocol over Internet Protocol'. Je spreekt dit uit als the-si-pee aipee.
Als je Voice over IP wilt begrijpen op het nivo van werking via protocollen moet je terug gaan naar de tijd dat internet ontstond. Internet is een pakketgeschakeld netwerk. Je weet dus niet met zekerheid te zeggen of een pakket echt bij de ontvanger komt. Mocht de capaciteit niet voldoende zijn is het zelfs normaal om de overvloedige pakketten gewoon weg te laten. Je kunt het ook lezen als negeren.
TCP/IP zorgt ervoor dat er controle punten zijn zodat de packets wel afgeleverd worden. De benaming Transmissie Control Protocol is dan ook goed gekozen.
TCP/IP bestaat uit 5 lagen, die nagenoeg overeenkomen met de lagen die ook bekend zijn van het OSI-model.
Als je met VoIP gaat werken hoef je niet echt veel meer hierover te weten. Dat het bestaat en dat je ermee te maken hebt qua firewall- of routerconfiguratie�s.
Ben je geinteresseerd in voice over ip, lees er meer over op de link in dit artikel.VoIP (Voice over IP)
Voice over IP is vanaf begin 1990 steeds meer ingeburgerd geraakt. Dit komt natuurlijk doordat internetverbindingen steeds sneller werden. In de beginperiode bij VoIP was vooral de capaciteit van de internetverbinding het grootste obstakel. Vandaag de dag hebben we dit niet meer als obstakel. Er zijn kleinere vraagstukken voor in de plaats gekomen.
Voice over IP is eenvoudig te vertalen naar spraak via het internet protocol. We voeren dus een gesprek door gebruik te maken van onze internetverbinding. Als je een webcam gebruikt of een beeldtelefoon kun je naast het gesprek ook nog live videobeelden toevoegen.
De protocollen die worden gebruikt met VoIP hebben veel gelijkenis met het http. Door deze gelijkenis hebben ICT consultants geen ontzettend lange leercurve nodig om zich in deze materie te verdiepen. Door de tekstuele opzet is het simpel te lezen waardoor je ook makkelijker analyses kunt maken bij foutmeldingen of capaciteitsproblemen. H.323, RTP, SIP en IMS zul je veel tegenkomen zodra je met VoIP bezig bent. Als je met VoIP bezig bent zie je deze protocollen wel langskomen.
Leer vooral de eigenschappen van deze protocollen goed omdat je dit zult nodig hebben bij het instellen van je router en/of firewall.
Er zijn veel mogelijkheden met VoIP. Waren deze vroeger alleen voor multinationals bereikbaar, is het nu ook voor de kleinere bedrijven realiseerbaar en betaalbaar. Je moet wel nadenken hoe dit in jouw bedrijf en processen ingepast kan worden.
VoIP kan je kosten omlaag krijgen. Een ander bijkomend voordeel is de vrijheid. De vrijheid die je hebt qua werkplek. Overal waar een internetverbinding is kun je in principe je VoIP telefoon aansluiten en gebruiken. Vrijheid kun je ook vertalen in de zin dat jij zelf bepaald wanneer je werkt. Op bepaalde tijden kun je instellen naar wie moet worden doorverbonden.
Op dit moment bedoeld men IPv4 als men over het internet protocol heeft. IPv4 is momenteel het model dat men bij protocollen voor internet gebruikt. Binnen nu en korte tijd zal dit moeten overgaan naar IPv6. Omdat het aantal beschikbare nummers bijna op is bij IPv4 heeft men IPv6 ontwikkeld. We zullen dan weer jaren vooruit moeten kunnen. Bij de aanschaf van software en hardware is het wel verstandig om nu al te kijken of IPv6 tot de mogelijkheden hoort.
Meer weten over voice over, lees er meer over op de link in dit artikeldonderdag 6 augustus 2009
Welke poortnummers zijn bij VoIP in gebruik?
De poortnummers die ik hier opnoem zijn de poortnummers die in de praktijk je het vaakste zult tegenkomen met betrekking tot VoIP. De lijst is niet sluitend omdat iedere fabrikant mag afwijken van de poortnummers. Wel kun je dit artikel goed gebruiken om een inzicht te krijgen hoe je normaal gezien je firewall of router moet instellen. De poortnummers zijn allemaal VoIP gerelateerd.
Zodra je een SIP telefoon of een computer aanzet zal deze meestal via DHCP een IP-adres krijgen toegewezen. DHCP werkt via poort 68 UDP. De server werkt op poort 67 UDP.
Domain Name System, afgekort DNS, zorgt ervoor dat domeinnamen vertaald worden naar ip-nummers. DNS doet dit via poort 53 TCP of UDP.
H.323 protocol zijn de poorten 1719 UDP en 1720 TCP voor gereserveerd.
STUN staat voor Session Travelsal Utilities for NAT en zit op poort 3478 UDP of TCP. Zelf ben ik geen voorstander van STUN. Mijn eigen mening is dat het te onstabiel is en niet te beheren is. Ik raad dan meestal toch DMZ aan met de juiste instellingen.
Ventrilo is een gesloten VOIP systeem welke poort 3784 UDP en TCP gebruikt maar ook 3785 UDP.
CISCO gebruikt poort 4224 TCP om Audio te versturen.
uPnP zie je steeds vaker. Deze apparaten gebruiken poort 5000/tcp.
Real-time Transport Protocol, afgekort RTP, is de daadwerkelijke datastroom met daarin het gesprek en eventueel video. RTP media data werkt op poort 5004 TCP, UDP en DCCP. RTP control protocol gebruikt poort 5005 TCP, UDP en DCCP.
Session Initiation Protocol, afgekort SIP, gebruikt 5060 UDP en TCP en poort 5061 voor beschermde sessie's over TLS.
Een Polycom server broadcast verkeer via poort 6771/UDP. Voor de mensen die Polycom niet kennen, Polycom is een bekend merk in oplossingen voor vergaderen via internet.
Als je het programma Cisco Systems Unified Call Manager Intercluster gebruikt is het handig om te weten dat deze werkt via port 8002/tcp.
Een online gamer zal het programma TeamSpeak wel kennen. Dit programma communiceert via port 8767 en 8768 UDP.
Volgens een RFC, weet even het nummer niet meer, zijn dynamische poorten vastgesteld op 49152 t/m 65535. Sommige Linux distro's schrijven 32768 t/m 61000. Een andere benaming voor dynamische poorten is ook wel eens private poorten. Niemand mag deze namelijk claimen.
Vooral oudere type routers hebben problemen met het correct doorsturen van deze dynamische poorten. Vaak moet je dan helaas terugvallen op DMZ als enige goedwerkende oplossing.
Alle media word via dynamische poorten verstuurt. Met alle media bedoel ik spraak en in sommige gevallen ook video. Je ziet steeds vaker een combinatie van video en spraak. Als er dus iets misgaat met het spreken, probleem vind je terug bij het doorsturen van de dynamische poorten.
Meer weten over poortnummers voip, lees er meer over op de link in dit artikel.Keuze uit de beste codecs
De beste codecs zijn ook meestal de duurste. Klopt. Je kunt goede codecs vinden in het segment gratis en rechtenvrij. Het meeste winst haal je toch uit de commercieel en dus duurdere codecs.
Wat is nu een goede codec? Dat is natuurlijk afhankelijk wat je nodig hebt en in welke situatie. Ik zal een begin proberen te maken om de verschillen uit te leggen.
Je hebt codecs die de processor minder belasten dan andere codecs, deze zijn dus efficienter qua processorbelasting. Je hoeft dan nog geen winst te behalen op bijvoorbeeld bandbreedte en dus het aantal gesprekken wat je met dezelfde bandbreedte kunt bereiken.
Het is eigenlijk eenvoudig. Meer compressie betekent meer rekenen voor de CPU. Vergeet niet dat de processor dit real-time moet kunnen afhandelen. Er kan geen grote vertraging zijn gedurende een gesprek. Wat ook nog een verschil maakt is hoeveel compressie is bereikt met de best mogelijke kwaliteit. Hier geldt dat de balans tussen deze twee ook gerelateerd is aan de kracht van de processor. Snap je het verschil in balans nu? Samengevat komt het erop neer dat de beste codec in deze situatie zo min mogelijk de CPU belast maar toch zo hoog mogelijke compressie toepast zonder in te boeten op kwaliteit.
Als het belangrijk is om meer gesprekken te kunnen voeren met dezelfde bandbreedte, dus zonder dat je een snellere internetverbinding nodig hebt, dien je een codec te kiezen die goed kan comprimeren. Misschien kun je ermee leven dat de kwaliteit iets minder word. Mocht je server genoeg kracht hebben kun je een codec gebruiken die goede compressie zal kunnen toepassen zonder de stabiliteit van de server in gevaar zal brengen. Op deze manier kun je geld besparen op de maandelijkskosten bij je internetprovider.
Een bekende en populaire gratis codec die door de meeste mensen wel als acceptabel word ervaren is de GSM-codec. Het voordeel van de GSM-codec is de prijs, gratis, maar ook dat deze weinig bandbreedte verbruikt per gesprek. Een klein nadeel dat de meesten op de koop toenemen is dat de kwaliteit iets minder is. Maar ja, wat heet koop, het is gratis.
Als ik echt tekort zou hebben bij een project qua bandbreedte zou ik toch gaan voor de codces G.732.1 of de G.729. Eenvoudig omdat de geluidskwaliteit gewoon beter is. Deze gebruiken tot wel 4 x minder bandbreedte als G.711.
Maar wat is nu de kwaliteit van deze codecs en hoe weet ik het verschil zonder alles zelf uit te proberen. Hier heeft men iets voor bedacht. Hiervoor heeft men 'Mean Opinion Score' voor in het leven geroepen. MOS is een systeem dat men gebruikt om de gradatie van spraakkwaliteit bij VoIP telefonie aanduid. Gebruikers van VoIP geven een cijfer voor de kwaliteit van het gesprek. 1 is slecht en 5 is uitmuntend. Als je gemiddelde neemt krijg je een getal. Dit noemt men MOS. De maximale kwaliteit kan dus theoretisch MOS 5 zijn. G.711 heeft MOS 4.1, G.723.1 heeft MOS 3.9 en G.729 heeft een MOS van 3.9. Zoals je kunt zien zich er weinig verschil. Trouwens om je plaatje compleet te krijgen. MOS van GSM-codec is 3.7.
Als we in de nabije toekomst kijken zie we wel dat het patent van G723 zal komen te vervallen in 2014 en daarna deze vrij zal zijn voor alle fabrikanten. Je kunt ook G.729 apparaten kopen. De fabrikant die de chip heeft ontworpen zal de licentie rechten voor de G.729 codec betaald hebben.
De beste codecs zijn diegene die bij je budget past en wat je precies nodig hebt.
Als je meer wilt weten over VoIP , lees verder op de link in dit artikel.woensdag 29 juli 2009
Het geheim van gratis IP-to-IP bellen
VoIP gebruikers zijn er al achter. Je kunt met VoIP kostenbesparen door te bellen via VoIP. Is er nog meer uit te halen?
Als je in je SIP telefoon een IP-nummer ingeeft om te bellen en de gebelde heeft op dat IP-nummer een SIP telefoon kun je zonder te hoeven betalen gratis met elkaar bellen.
Als je 2 SIP telefoons op dezelfde telefooncentrale hebt aangesloten is het eenvoudig om zo'n gratis gesprek te voeren. Je belt de andere zijn extensie en je kunt gratis met elkaar bellen.
Als de gebruiker niet op jouw centrale zit kun je ook nog gratis bellen maar heb je wat extra informatie nodig om het gesprek gratis te kunnen voeren. Steeds meer bedrijven zetten hun SIP accountinformatie ook in hun domeinen via DNS. Door zijn emailadres op te geven zou je dan iemand moeten kunnen bereiken op zijn SIP telefoon. De trend die hieruit ontstaat. Alle soorten communicatie als een geheel aanbieden noemt men ook wel Unified Messaging. Exchange 2007 ondersteund dit al. Zo kun je een koppeling maken met je Exchange server en je telefooncentrale. Ik weet bijvoorbeeld dat 3CX en PBXnSIP hier mogelijkheden voor bieden. De ene wat dieper en uitgebreider als de ander.
Mocht je niet in een bevoorrechte positie zitten zul je de persoon die je wilt bellen moeten bellen via zijn IP-adres. Op dat moment gaat je SIP telefoon via internet contact proberen te leggen via het opgegeven IP-nummer. In de praktijk zal dit een beetje tegenvallen. De routers moeten namelijk aan allebei de kanten goed geinstalleerd zijn.
Dan heb je ook nog de VoIP diensten die dergelijke diensten gratis aanbieden. Je gaat naar de site van zo'n aanbieder en meld je aan voor een account. Zodra jullie beiden een account hebben aangemeld kun je elkaar bellen met de namen van de accounts die je zojuist hebt aangemaakt. Dit is eenvoudiger dan te communiceren via een IP-adres. Veel gebruikers weten nog niet eens hoe ze hun eigen WAN IP-adres moeten achterhalen. Als je dit niet weet, moet je je hier niet mee bezig houden. Gezellig andere dingen uitzoeken dan je tijd hier verdoen. Wees niet koppig en neem een VoIP aanbieder die dit allemaal netjes voor je in orde maakt zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over poorten, firewalls, protocollen, etc. Mocht het niet werken krijg je dit toch nooit aan de praat. Ik denk dat je dan niet genoeg kennis hebt van TCP/IP en VoIP om deze puzzel compleet te maken. Je kunt natuurlijk eerst hierover gaan lezen. Hou dan deze volgorde aan. Eerst basis netwerkprotocollen met vooral TCP/IP. Als je dat hebt gelezen SIP en RTP. Als je dit leuk vind zul je verder en verder komen en VoIP een plezier vinden om te gebruiken en te onderzoeken. Zo niet, moet je hier niet op doorgaan. Toen je vroeger een telefoon gebruikte, wist je toen dat control codes via 2600 Hz te sturen waren en dat telefoon toen analoog waren? Ik zie steeds vaker mensen met een beetje computerervaring denken dat ze alles moeten begrijpen, maar sommige dingen moet je aan de experts overlaten, dat is beter voor iedereen, echt....
Een voordeel dat jij vandaag hebt is dat je geen hacker hoeft te zijn die een telefooncentrale via CCITT5 codes moet hacken om gratis te bellen. Jij kunt legaal via IP-to-IP gratis bellen.
Ben je ge�nteresseerd in informatie over IP to IP bellen , neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.Beste WiFi SIP telefoon
Welke kenmerken zou een WiFi SIP telefoon moeten bevatten om in aanmerking te komen als beste telefoon? Als je puur naar een draadloze SIP telefoon aan het kijken bent waarbij WiFi geen belangrijke rol speelt in het beslissingsproces kun je beter van WiFi afstappen en een telefoon vinden die DECT ondersteuning heeft. Als ikzelf mocht kiezen zou ik steeds weer kiezen voor DECT i.p.v. WiFi. DECT vind ik persoonlijk beter klinken en werken dan WiFi.
Als je door de projectbeschrijving bent gebonden aan WiFi zou ik wel rekening houden met een paar eigennaardigheden van WiFi.
Bij het uitkiezen van een nieuwe WiFi SIP telefoon moet je kijken of zowel je router als je telefoon de laatste beveiligingsprotocolen ondersteunen. Als je telefoon of je router alleen WEP ondersteunt heeft beveiligen bijna geen zin. WEP is zeer eenvoudig om in te breken. Mocht je telefoon wel WPA aankunnen maar je router maximaal op WEP kan beveiligen moet je snappen dat je opgescheept zit met de achterhaalde WEP beveiliging. De ideale situatie is dat je WiFi SIP telefoon en je WiFi AP, Access Point, allebei WPA2 ondersteunen. Op dit moment het nieuwste qua beveiliging.
Kies een moeilijk wachtwoord. Kies een wachtwoord dat bestaat uit ten minste 8 tekens. Mix zoveel mogelijk tekens om het raden nog moeilijk te maken. Je kunt denken aan kleine letters, hoofdletters, cijfers en een aantal Extended ASCII-tekens. Dergelijk tekens kun je krijgen door SHIFT in te houden met bijvoorbeeld een cijfer. SHIFT met 1 krijg je uitroepteken, SHIFT met 3 krijg je een hekje.
Meestal zijn WiFi Access Points gevoeliger qua bereik en WiFi telefoons qua ontvangst in vergelijking tot hun DECT tegenhanger. DECT werkt fijner voor de beller. Het bereik en ontvangst gaat beter.
Snelheid wat je Access Point zou kunnen bieden is niet zo belangrijk bij VoIP. Zo is bijvoorbeeld de laagste snelheid 11 Mb/s meer dan genoeg om een goed VoIP gesprek te doen. Ik vind alleen het probleem bij WiFi dat bij een slechtere ontvangst de Access Point de snelheid opeens flink kan omlaag schroeven. Als dit dan te langzaam is om te kunnen bellen heb je dan wel een probleem. DECT heeft dit probleem niet. Het communiceren via DECT zal gebeuren via het basisstation. Het DECT basisstation is verbonden met je eigen netwerk,je LAN. Deze is dus niet afhankelijk van de storingen zoals bij WiFi.
Ben je ge�nteresseerd in informatie over een SIP telefoon, neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.dinsdag 28 juli 2009
Voordeel als je KPN reseller bent
De meeste klanten die telefoneren op de oude manier doen zullen bij de overgang naar VoIP beter meteen een goede internetverbinding nemen, als jij dit voor hun regelt kun je KPN resellerschap aanvragen. Een bedrijf die ook openstaan voor reseller is bijvoorbeeld BBeyond dat vooral de zakelijke markt bediend. Het nieuwe VoIP traject is vaak in combinatie met een nieuwe internetaansluiting. ISP's focussen zich steeds vaker naar het aanbieden van een verbinding ook het bieden van VoIP diensten. Zij zullen dan naast het maandelijkse bedrag ook graag je gesprekkosten willen factureren.
De meeste marge word gedraaid op de gesprekskosten. Vooral de grote bedrijven kopen de belminuten goedkoop in en verkopen deze als het ware aan jou door met hun marge daarboven opgeteld. Je moet niet de fout maken om te denken dat flinke provisiebedragen zullen binnenkomen. Het is maar een fractie van de belkosten. Je zou zeggen dat het je duidelijk is. Als jouw klant veel belt naar vaste nummers wat 1 cent per minuut kost hoef je niet lang te rekenen dat dit geen grote bedragen per maand zullen opleveren.
Als je heel veel klanten hebt kunnen alle beetjes bij elkaar toch veel zijn. Je moet je misschien afvragen of je je focus wilt verleggen naar provisie krijgen over diensten die je via een extern bedrijf aanwent of gewoon doen waar je goed in bent en hier voldoende mee verdienen. Dit brengt ook weer verplichting richting je klant mee. Indien jij zaken gaat regelen voor je klant en je dus als tussenpersoon opsteld zul je waarschijnlijk ook belast worden met vragen en andere perikelen. Je zou het resellerschap kunnen aanvragen. Hou er dan wel rekening mee dat dit je tijd gaat kosten. Schoenmaker blijf bij je leest.
Het is wel zo dat resellers vaak een aparte helpdesk kunnen bellen. Deze helpdesk is vaak beter bemand en daardoor beter bereikbaar.
Ben je ge�nteresseerd in informatie over een VoIP KPN Reseller, neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.Wat veroorzaakt slechte kwaliteit bij VoIP?
Hoe kun je slechte kwaliteit van VoIP gesprekken voorkomen? Slechte kwaliteit tijdens het voeren van een VoIP gesprek komt vaak door weinig beschikbare bandbreedte. Wat is bandbreedte? Je moet het zien als ruimte die jij huurt van de internet provider. Als voorbeeld neem ik een abonnement die bij uitgaand verkeer een bandbreedte garantie bied van 1024 Kb/s. Als je teveel gesprekken krijgt en dus over die 1024Kb/s capaciteit gaat heb je dus te weinig bandbreedte. Je zult dit snel ervaren als gesprekken die onderbroken worden in de vorm van stotteren of zelfs helemaal wegvallen.
Probeer maar eens met 4 auto's naast elkaar op een snelweg te rijden die bestaat uit 3 rijstroken. Grote kans dat er ellende van gaat komen.
Je kunt dit voorkomen door een hogere upload bandbreedte in te huren bij je provider. Je kunt ook een andere codec gaan gebruiken die minder bandbreedte nodig heeft per gesprek. Je kunt allebei in overweging nemen als je rekening houd met de kosten die dit met zich mee zal brengen.
Op dit moment doe je misschien op jouw verbinding alles laten verlopen zoals surfen, emailen en VoIP. Als dit jouw situatie is kun je vanaf nu het beste de beslissing nemen om een internetaansluiting te gaan regelen die exclusief voor het VoIP-verkeer is. Hierdoor kunnen de activiteiten van je personeel tijdens een werkdag je VoIP-verkeer negatief beinvloeden. Als medewerkers veel pagina's moeten wijzigen op internet of bijvoorbeeld orders moeten intikken gebruiken deze in verhouding meer bandbreedte van de uploadcapaciteit als andere bedrijven.
Je kunt voorkomen dat gesprekken plotseling te weinig bandbreedte krijgen toegewezen als je QoS in gaat voeren. Quality of Service heet dit. Ga er niet vanuit dat QoS de oplossing is voor al jouw bandbreedte problemen. QoS is maar een hulpmiddel die jou instaat stelt om een kleine bijsturing te doen. QoS is geen alles omvattende oplossing, het is een oplossing die het overwegen waard is als je geen snellere upload kunt krijgen via je ISP of als je al de efficientste codec in gebruik hebt. Jouw router moet wel VoIP-minded zijn en dus QoS ingebouwd hebben.
Als je meer wilt weten over voip slechte kwaliteit, neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel., lees verder op de link in dit artikel.